Forum www.bierzynski.pl Strona Główna

Jakub Bierzyński

Witam na forum !
Zapraszam do dyskusji.

Autor Wiadomość
<  Media w Polsce i nie tylko...   ~  Misja w TVP według dyr. Pawlaka
jb
PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 8:07 pm  Odpowiedz z cytatem

Z dzisiejszej Gazety Wyborczej "Dlaczego popularne "Duże dzieci" znikają z TVP.
W skrócie: jeden ze sztandarowych programów "misyjnych" TVP znika z ramówki. W pierszym kroku program, który gromiadził 4 ml widzów i cieszył się 36% udziałem w widowni został przesunięty na pasmo konkurujące z "Tańcem z gwiazdami" i "Ranczem". W drugim okazało się (cóż za zaskoczenie) że oglądalność spadła o blisko połowę, co jak rozumiem, stało się przyczyną usunięcia Dużych dzieci z ramówki. Twórcy programu (Wojciech Mann) o jednym i odrugim dowiedzieli się na korytarzu. Ten przykład dobrze obrazuje jak traktuje się "misję" w TVP.
Rekord absurdu bije w tym samym materiale dyrektor Pawlak mówiąc:

- TVP traktuje się w sposób intencjonalnie zły. "Gwiazdy tańczą na lodzie" jest także programem misyjnym, bo przecież zachęca do nauki jazdy na łyżwach. To zła wola mediów, którzy zrobili mu gębę. I polityków, którzy ślinią się, by dobrać się do TVP. A my będziemy robić takie formaty, po których wszystkim opadnie szczęka!

Panie dyrektorze. Już Pan nie musi - mnie szczęka już opadła.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jb
PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 8:45 am  Odpowiedz z cytatem

"Język w mediach sięga dna, a takie rzeczy powinny być karane z całą surowością" - powiedział Kochanowski. Przypomnijmy, że chodzi o piątkowy program "Gwiazdy tańczą na lodzie" (pierwszy z nowej serii), w którym między prowadzącą Justyną Steczkowską, jurorami: Dodą i Tomaszem Jacykowem oraz uczestniczkami programu: Jolą Rutowicz i Gosią Andrzejewicz doszło do kontrowersyjnej wymiany zdań. "Język w mediach, nie tylko publicznych, sięga dna. Zjawisko chamienia języka jest coraz częstsze. Czy ja mam się na to zgadzać? Nie" - stwierdził rzecznik.

TVP emituje program od września 2007 r. Show jest przedstawiany przez władze TVP jako program misyjny. „Widowisko «Gwiazdy tańczą na lodzie » zachęca do nauki jazdy na łyżwach. To media ze złej woli dorobiły mu gębę. I politycy, którzy ślinią się, by dobrać się do TVP. A my będziemy robić takie formaty, po których wszystkim opadnie szczęka!” - mówił „Gazecie” dyrektor „Dwójki” Wojciech Pawlak, a przed startem najnowszej edycji programu tłumaczył jeszcze: „Żyjemy w czasach telewizji masowej, medium bazującym - nie chcę powiedzieć, że na niskich gustach - ale na gustach popularnych. Rzeczy wyszukane kończą się w telewizji porażką”.

Tak jak dyrektor Pawlak obiecał tak zrobił. Szczęki wszystkim opadły. Gwiazdy tańczą na lodzie" jako program misyjny to wyjątkowy przykład hipokryzji TVP.
jb
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 1
Forum www.bierzynski.pl Strona Główna  ~  Media w Polsce i nie tylko...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Skocz do: